Creativiteit is een van de tien belangrijkste 21e -eeuwse vaardigheden. Daarmee zou je kunnen zeggen dat het een modegril is. Volgens de Dreu en Sligte is creativiteit echter meer dan een modegril. Het is een belangrijke skill om te blijven ontwikkelen.
Maar wat is creativiteit? Waar komt het vandaan? Wat gebeurt er in het brein en welke persoonlijkheidseigenschappen moet iemand wel of niet hebben? Kortom: Hoe kun je onderzoeken wat creativiteit inhoudt? Ik vind het enorm boeiend om te lezen wat er onderzocht wordt en hoe dat fenomeen creativiteit, waar ik zo gek op ben, geanalyseerd en beschreven wordt.
In het boek ‘Creativiteit krijg je niet voor niks’ wordt kennis gebruikt vanuit de fenomenologische en historische psychologie door het leven en werk van grote denkers en kunstenaars te doorgronden en van daaruit te veralgemeniseren. Ook putten de schrijvers uit de sociale en cognitieve psychologie en de organisatie- en arbeidspsychologie, bedrijfskunde en klinische psychologie. Ze richten zich daarbij op creatieve producten, creatieve personen en creatieve processen. Lees verder →